Amerikanska "Sticky Buns" Har ni testat? G.Ö.R det säger jag bara...
Det är lite som en jättebulle fylld med en karramelsås aktig röra. Egentligen är det tänkt att den där röran skall hällas i formen som bullarna bakas i och som fyllning. Men med två barn kändes det som att det skulle bli sticky enough med å ha det som fyllning så jag hoppade den biten. Jag ville baka något med alla fantastiska citrus frukter som finns nu så det fick bli apelsin i fyllningen som för övrigt är fantastiskt gott ihop med kardemumma och kanel. Och sedan valde jag att ha rivet skal och saft från lime och citron i frostingen ovanpå. Om det blev gott kan ni väl fråga de där två barnen.. För inom en väldigt kort stund var alla bullarna mystiskt borta!
Till en form ( och i mitt fall även 6 extra vanliga bakade i muffinsform)
5 dl mjölk
1 paket jäst för söta degar
75 gram smör rumsvarmt
1 dl socker
1ägg
1 tsk salt
1 liter vetemjöl
Värm mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
Tillsätt socker ägg och salt.
Arbeta in mjöl och smör om vartannat tills du har en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Jag brukar hyvla i mitt smör och knåda in det i degen ihop med lite mjöl.
Låt jäsa övertäckt 30 min.
Fyllning
100 gram smör
1,5 dl farinsocker
Rivet skal och saft från 1 apelsin
2 tsk malen kanel
1 msk nystötta kardemummakärnor
Smält smör socker och apelsinsaft i en kastrull, låt det koka upp och låt koka på medelvärme i ca 3 min. Rör sedan ner kryddor och skal. Låt svalna något.
Kavla ut degen till en rektangel och häll fyllningen ovanpå. Rulla ihop till en rulle och skär till ca 12 bullar.
Placera bullarna i en smord pajform ganska tätt och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 garder.
Grädda i ca 15 min tills bullarna är gyllengula.
Frosting
1 paket philladelphia ost
50 gram smör
2,5 dl florsocker
Rivet skal från 1 lime och en klementin
Saften från en klementin
Vispa smör och florsocker fluffigt rör ner skal, saft och philladelphia ost.
När du tagit ut bullarna från ugnen låt dom svalna ca 5 min bred sedan frostingen över bullarna.
Oj så mumsigt! Och fina bilder. Det är lite som butterkaka va? Fast annan fyllning och så, men samma idé i alla fall? Gott ser det ut!
Svar: Tack snälla :) Ja lite som butterkaka men inte lika "bakade" eller hur man nu ska säga, degen och kolasmeten blir liksom som ett i mitten, supergott.
Åh herregud vad gott! Dog "omg-vill-ha-det-här-på-direkten-döden". MUMS! :D
//hundredkitchenstories.blogg.se
Svar:Haha skönt att höra att det inte bara är jag som känner så där när jag ser något, värre är när man ser det och inser Jag MÅSTE ha det nu och ställer sig och bakar fastän klockan är omring 23.30..Det har hänt.. mer än en gång dessutom haha! // Malin