Sugar Coated -

Maltesers Cheesecake

| Postat i: cheesecake, choklad, desserter
Här har ni helt enkelt en kombination av i stort sett alla mina favoriter i en och samma tårta, eller kaka för det är ju en Cheesecake. Cheesecake har jag ju som bekant skrivit om förrut som en av mina absoluta favoritefterätter och denna är inget undantag utan snarare en av de godaste cheesecaksen jag slängt ihop. 
När Louise och jag pratde godis för några dagar sedan kom vi fram till att vi bägge hade maltesers högt upp på chokladlistan. När Louise sedan berättade om att hon precis gjort Maltesers glass tror jag att jag dog choklad döden lite! Jag inser  att jag faktiskt måste införskaffa det där chokladpulvret så jag också kan testa glassen hon gjort, för den både låter och ser fantastiskt god ut!
Så under resten av dagen malde en liten röst i mitt huvud " Malteseeeeers maltesssers, ni viet ungefär som i" A Christmas carol när ett av spökena låter Scroooooge Ebenezeeer scrooooge" . Så det vara bara att ta  en tur till affären och införskaffa just Maltesers!
Nu återstod bara vad skulle jag baka...  funderade på pavlova,en annan favorit men det var inte riktigt vad jag var ute efter. Jag ville ha något kladdigt chokladigt och krämigt och då kom jag att tänka på cheesecake, googlade lite snabbt på Malteser cheesecake och hittade en del recept men de flesta var på fryst cheesecake eller no bake där man tillsätter gelantin i smeten istället för att baka den.Detta var inte alls var jag var ute efter så jag tog helt enkelt saken i egna händer och använde mitt väl beprövade cheesecake recept dock med lite modifikation den här gången. Jag hade nämligen glömt att köpa folie och hade inget att klä in min kakform med och då var jag nära att ge upp för jag tycker att en riktig bakad cheesecake blir så mycket bättre när den bakas i vatenbad och detta gick ju inte nu.. Så google igen,flera tipsade om lite längre tilllagningstid men på lägre tempratur som en annan metod för en lyckad cheesecake så detta testade jag och jag måste säga att det gav iallafall nästan ett lika bra resultat!
 
Jag ville ha cheesecaken riktigt hög och extra mycket av allt så jag har ökat på mängderna något, gjorde ett choklad lager och ett vaniljlager som är fyllt med maltesers samt en botten på småkakor och krossade maltesers.
Skapelsen är sedan täckt med ett fudgetäcke och you guessed it mer Maltesers! Tror att jag faktsikt hörde änglakörer vid varje tugga. Den var så god att jag fick ta med den till jobbet nästa dag för annars fanns risken att jag hade ätit upp hela själv...

 
 
Botten:
1 paket Shortbread cookies (hittar du inte detta så fungerar vanliga Bragokex)
25 g msk smält smör
1 påse maltesers
Krossa kexen i en matberedare till fina smulor. Häll över det varma smöret och kör ihop till en massa som du sedan trycker ut i botten på en bakplåtspappersklädd springform och upp mot kanterna. Krossa sedan hälften av dina maltesers grovt och strö ut dom över kex botten. Ställ in botten i frysen medans du gör fyllningen. Ställ även in den andra hälften av dina maltesers (andra hälften av påsen)  i frysen. (så håller dom formen bättre i ugnen när dom gräddas sedan.)
 
Cheesecake ( räcker till en hög 15 cm eller en lägre 20 cm form)
 
500 gram philadelphia ost
1,5 dl strösocker
Några skvättar vanilj extrakt eller fröna från en vaniljstång, eller 1 tsk vaniljpulver
3 lätt uppvispade ägg
1,5 dl creme fraiche ( den feta )
1,5 msk Maizena majsstärkelse (inte maizena redning)
50 gram  mjölkchoklad
 som stått i frysen. (detta gör att dom behåller formen i cheesecaken
 
Värm ugnen till 150 grader.
 
Börja med att smälta chokladen över vattenbad och låt den svalna något.
Rör osten mjuk tillsammans med sockret tills smeten är jämn och fin. Rör ner ägg, vanilj maizena och vänd sist ner creme fraichen. Lägg en tredjedel av smeten i en annan bunke och blanda ner chokladen i den. Vill man kan man först blanda ner lite av cheesecake smeten i den smälta chokladen först för att förhindra att chokladen sätter sig.
Häll choklad smeten över din botten.
Vänd ner dina maltesers i den vanliga cheesecakesmeten och häll sedan detta över första lagret cheesecake.
 
Ställ in i ugnen i ca 1,5 timma. Cheesecaken är klar när den är fast ut mot sidorna men fortfarande dallrar lite mot mitten. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå och svalna att par timmar inne i ugnen.
 
Fudgetäcke
 
50 gram smör
0,5 dl kako
0,5 dl strösocker
2 msk vatten.
 
1 liten påse maltesers
 
Lägg allt i en kastrull och låt koka i ett par minuter. Ställ sedan åt sidan och låt den svalna.
 
Bred sedan ut över din cheesecake och garnera med maltesers
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cookies and Milk! -Peanutbutter seasalt chocolatechip Cookies

| Postat i: Bakat, kakor
Kakor och ett glas mjölk. Ibland är det enklaste det godaste, det här är comfortfood eller comfort cookies kanske.. Jag menar tänk er själva en mysig fotölj, en filt, en favorit serie på tv eller en bra bok. Ett fat kakor och ett glas mjölk. Släng upp fötterna på bordet och ät kakor till middag! Eller varför inte dela dom med någon speciell så här i alla hjärtans tider och kryp upp och mys i soffan tillsammans. För vem blir inte lycklig av just kakor och mjölk?! Särskilt om man råkar få ett glas med en kaka lagom stor att doppa i mjölk i formen av en kaka!
 
Kombinationen Jordnötssmör och choklad är ju en match made in heaven och lite extra flingsalt gör dessa kakorna oemotståndligt goda. Det blir en ganska stor sats av den här degen men jag kan ändå tipsa om att göra den dubbel, för dom försvinner snabbare än snabbast i skafferiet Vi har väl fått kaktokiga möss.. eller nått..
Och en varningens ord innan du sätter igång för den här kakdegen är inte att leka med! Mycket av den kan råka försvinna innan den ens blir till kakor, tex som när man ska smaka av om mängden salt i är lagom, kanske behövs det mer, eller är det lagom med choklad i, eller om jordnötterna i är lagom stora eller den kulan blev visst lite liten så den hamnade visst i munnen.. Så det kanske rent av är bäst att göra dubbel sats med en gång!
 
 
 
 
till ca 35 st
 
250 gram jordnötssmör
100 gram smör
2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 ägg
1 msk mjölk
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
3 dl chokladknappar
1 ,5 dl grovt hackade jordnötter
1,5 tsk havssalt
 
 Värm ugnen till 175 grader
Vispa jordnötssmör och smör fluffigt.
Tillsätt farinsocker och vanligt socker, vispa tills det är väl blandat.
Tillsätt äggen och vispa ca 2 min tills allt är väl blandat och fluffigt.
Rör ner mjölk och vaniljpulver.
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver och vänd sedan ner detta i kaksmeten, medans du fortfarande kan se spår av mjöl i smeten vänder du ner chokladen, jordnötterna och havssaltet. Blanda sedan ordentligt.
 
Rulla smeten till små kulor som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dom lite lätt, dom flyter ut en aning. Grädda 10-13 min ( Den kortare tiden om du vill ha dina kakor lite mjuka och den längre för knapriga) i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna på plåten en stund innan du tar loss dom, dom kommer vara mjuka när du tar ut dom från ugnen men dom kommer bli hårdare när dom kallnar.
 
Vill du göra hjärtan att sätta på glas gräddar du kakorna som vanligt men när du tar loss dom från plåten när dom fått svalna en aning trycker du ut hjärtan med hjälp av pepparkaksmått. Skär sedan ett jack med en vass kniv i nederdelen av hjärtat så det bildas ett veck. Låt dom svalna och fäst dom sedan försiktigt på glaskanten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Valentines Crack

| Postat i: alla hjärtans dag, godis
Minns ni dessa jag gjorde i Julas?, Fantastiskt beroendeframkallande goda christmas crack. Dom har nu iallafall fått sig en make over och blivit Valentines Crack. Lika goda dom om kanske inte ännu godare! Här har dom samma bas, tunna saltiner, ett lager jordnötskola, men dom toppas nu av Vit choklad, Craisins (tranbärs russin) och M&M´s jordnötsgodisar och lite hjärt strössel för att passa temat.  
 
 
 
Till en långpanna behöver du ( jag har även delat receptet på hälften och gjort i en mindre form och det funkade bra det med)
 
1 paket saltiner
200 gram smör
2,5 dl farinsocker
1 dl jordnötssmör ( jag använde crunchy)
200 gram vit choklad finhackad
1 dl Torkade tranbär
1 dl M&M.s
Sockerhjärtan
 
Lägg bakplåtspapper på en långpanna och lägg ut saltinerna ganska tätt men ändå med lite mellanrum.
 
I en kastrull värmer du på medelvärme smör och farinsocker tills det börjar koka, låt koka 3 min utan att röra. Häll sedan detta över dina saltiner. Ställ in i ugnen på 200 grader i 5 min Under tiden värmer du jordnöttsmöret lätt i micron så att det blir lite mer lättflytande ( detta kan även göras på spisen i kastrull). Ta ut formen från ugnen och häll jordnötssmöret över bred ut det med hjälp av en sked. Strö sedan chokladen i ett jämt lager över. Ställ tillbaka in i ugnen i 1 min och tag sedan ut och ställ svalt. Låt chokladen svalna något innan du trycker ner tranbär och M&M´s. Strössla över hjärtana och ställ kallt i ca en timma. Bryt sedan i lagom stora bitar. Klart!