Sugar Coated -

Busenkel Supersnabb Citronfudge

| Postat i: citrus, fudge, godis, påsk
scroll down for english
Här kommer världens enklaste fudgerecept som du enkelt slänger ihop, vi pratar max 15 min okej den ska stelna ett par timmar men arbetsinsatsen är minimal och det gillar vi, särskilt när resultatet blir som en mjukare variant av fox kolor. Jag älskar Foxkolor så fudgen som nu vilar i kylen och som ska räcka till lördag.. Den, ja den kan behövas göras om igen och igen och igen.. För jag hör fler som är ute och smyger i köket.  
Vill man tillsätter man en droppe citronolja, har man inte det går det bra att utesluta den, se bara till att du använder dig av en ekologisk väl mogen citron, och tänk på att bara riva det gula av skalet. Och eftersom det var den svåra delen i det här receptet så hoppar vi direkt till det enkla-Receptet!
 
 
 
Till en 20x20 form 
 
1 burk kondenserad mjölk
400 gram vit choklad av bra kvalitet
1 msk smör
1 ekologisk citron.(skal och saft)
1 droppe citronolja
2 dl minimarshmallows
 
Tvätta Citronen och finriv sedan skalet. Bara det gula.
Hacka den vita chokladen och lägg den tillsammans med smör och den kondenserade mjölken i en skål som tål microvågsugn.
Micra på medeleffekt i 30 sekunder. Tag ut och rör försiktigt. Har inte allting smält micrar du i ytterligare 30 sekunder, tar ut och rör. Fortsätt så tills all choklad är smält. I min micro tog det sammanlagt två minuter.
 
Rör sedan ner rdet rivna citronskalet, saft och en droppe citronolja. 
 
Klä en 20x20 form med plastfolie och bred ut fudgen jämt. Tryck fast minimarshmallows och ställ i kyl 3-4 timmar. Skär sedan i bitar.
 
English
 
1 can (397g) Sweetened Condensed Milk
400 grams of White Chocolate, good  quality, chopped
1 tablespoon of butter
1 Lemon, zest and juice
A drop of lemon oil 
About 1 cup of mini marshmallows.
 
Put the condensed milk, chopped white chocolate and butter in a microwave safe bowl. Microwave on medium for 30 seconds take it out and stir. Repeat untill all the chocolate is incorperated into the milk. 
Stir in lemon zest, juice and lemon oil. Pour into a lined  (20cm / 8")  cake pan - or similar then sprinkle with mini marshmallows. chill 4 hours or until firm. Cut into pieces
Done. Super easy and so delicious!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lemon Crinkles with white chocolate chips

| Postat i: Bakat, kakor, påsk
 
Okej det är bara att acceptera att det mesta låter bättre på engelska jag menar hur gott låter det med Citron skrynklor? Inte så va. Lemon Crinkles mhm bättre, so english it is! Dessa söta små kakor smakar massa citron och har en liten krispig yta och ett alldeles sametslent innre. Sitt namn får dom av att man rullar dom först i strösocker och sedan i florsocker och när dom sedan gräddas i ugnen spricker ytan och blir då "skrynklig" Sockret gör dom alldels knapriga utanpå men mjuka innuti dom blir väldigt ljusa men man vet att dom är färdiga när man ser att botten har fått lite mörkare färg och dom inte längre är glansiga av sockret. 
Citron smakar vårigt fräscht och den hackade vita chokladen ger det där lilla extra, perfekta att baka nu till påsk!
Vad har ni för favoriter i bakväg till påsken? Här blir det fudge med passionsfrukt, hemmagjorda marmeladgodisar och en cheesecake jag inte funderat klart på än å så klart dessa små godingarna!
 
 
 Ca 35 kakor ( recepie slightli adapted from here  )
7,5 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
1/4 tesked bikarbonat
1/2 tesked salt
175 gram rumsvarmt mjukt smör
2,5 dl socker
Rivet skal från en ekologisk citron + saft
3 stora ägg
1 msk gräddfil eller yoghurt
200 gram vita chokladknappar
 
1,5 dl strösocker (till rullning av bollarna)
1,5 dl florsocker ( till att rulla bollarna i )
 
 
I en bunke siktar du mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Ställ åt sidan.
I en annan bunke vispar du socker och smör ljust och fluffigt. Blanda i det rivna citronskalet och vispa i äggen ett i taget. Se till att varje ägg har blandats in väl innan du tillsätter nästa.
Blanda sedan i citronsaften och gräddfilen.
Vänd sedan ner mjölet och chokladen. Degen kommer att vara rätt så kladdig. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen i minst en timma.
 
Värm ugnen till 175 grader.
 
Tag ut kaksmeten från kylen och rulla bollar av ca 1 msk smet. Rulla bollarna  först i strösocker och sedan i florsockret. Lägg dom inte allt för tätt på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i mitten av ugen 10.13 minuter. Kakaorna är klara när dom börjat få färg i botten och inte är så glansiga längre. Förvara tort.
 
 
In english
35 cookies
 
3¼ cups all-purpose flour
2 teaspoons baking powder
¼ teaspoon baking soda
½ teaspoon salt
175 unsalted butter, softened
1 cup sugar
1 zest and juice from one lemon
3 large eggs
1 tablespoon of sour cream
200 grams of white chocolate chips
0,5 cup granulated sugar (for dipping)
1 cup  powdered sugar (for dipping)
 
In a medium bowl,sift the flour,baking powder, baking soda, and salt. Set aside.
In a large bowl, cream the butter and sugar together until pale and fluffy. Beat in the lemon zest. Add the eggs, one at a time, beating well after each addition. Mix in sour cream and lemon juice. Slowly add in dry ingredients and mix. Stir in white chocolate chips. The dough will be sticky. Cover bowl with plastic wrap and chill at least 1 hour or until firm enough to shape into balls.
Preheat oven to 350 degrees . Line two cookie sheets with parchment paper, . Pour the granulated sugar and powdered sugar into separate bowls. Scoop out aboute one tablespoons of dough and roll into a ball. Roll the ball lightly in granulated sugar first, then roll heavily in powdered sugar. Place on the cookie sheets and bake for 10-13 minutes until the bottoms of the cookies begin to brown and the cookies are no longer shiny. Remove from oven and let cool.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marabou Japp mousse med Karamellpopcorn

| Postat i: choklad, desserter, mousse
 
Först och främst hej alla nya besökare som jag misstänker har hittat hit efter att bloggen vart med under en notis om "Tre smarriga bakbloggar" i tidningen " Vi i villa".
Varmt välkomna hit! En jätterolig överaskning då jag själv inte visste om det. 
 
Iallafall så mitt i mitt ordande i förra inlägget om lättare efterätter och vårkänslor och om att Passionsfruktspajen var minst lika god som choklad ( och tro mig det är den fortfarande) så kom jag ju på att jag har en chokladefterätt som är allt man vill av en dessert med choklad. Så för att ge lite balans i kampen om syrligt och sött till mäktigt och chokladigt kommer här en mousse gjord på Marabou Japp och för att ge det hela lite mer textur och crunch serveras den tillsammans med sötsalta karamelpopcor.
Har ni föresten testat Marabou Japp än??? OMG! godaste chokladkakan på länge. Direkt när jag åt den visste jag att jag var tvungen att skapa någon form av dessert med den här för den är underbart god. Och lagom till mannens födelsedag så exprimenterades denna mousse fram, den är allt man vill ha när man inte vet vad man är sugen på, hos mig brukar det alltid sluta med choklad. Den är len och fluffig full av härlig chokladsmak, mäktig men ändå lätt söt med den där lilla tonen av salt från popcornen som man bara vill ha mer av och som är så goda ihop med moussen. Perfekta helgdessserten, jag lovar att den går hem hos alla stor som liten.
 
 
 
4-6 glas
 
1 kaka Marabou mjölkchoklad japp (185 gram)
2 äggulor (rumstemprerade)
3 dl vispgrädde (rumstemprerad)
 
Smält chokladen över vattenbad. Jag smälter aldrig mjölkchoklad i micro då den är mer tempraturkänslig än mörk och därför bränner lätt. Låt den svalna medans du vispar grädden tills mjuka toppar bildas . 
Vispa upp äggulorna något och vispa ner ungefär 2 msk av chokladen och vänd sedan ner äggen i övrig choklad. Om det skulle skära sig kan du röra ner lite varmt vatten ( 1 msk ungefär) så brukar det gå ihop. Vänd sedan ner chokladblandningen i grädde. Häll upp i glas och ställ kallt i ett par timmar.
 
 
Karamelpopcorn.
Poppa ca 1 dl popcorn i matolja. När popcornen är klara så häll över salt, så mycket som du själv brukar ta när du gör popcorn jag tror jag hade 2 teskedar.
 
Gör sedan en karamel i stekpanna under medelvärme av 
50 gram smör
1 dl farinsocker
 
Smält sockret i stekpannan och ha sedan i smöret. och rör försiktigt till en slät brun karamell. Vänd ner popcornen och häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna och lägg sedan så mycket popcorn du vill ha ovanpå din mousse. Servera!