Sugar Coated -

Enkel Jordgubbs och Limeglass

| Postat i: desserter, glass, jordgubbar
Vilken underbar sommar vi har fått! Jag själv älskar värme och tycker att dessa dagar har vart underbara, många lata dagar vid stranden, grillning på kvällarna och att kunna sitta ute på altanen ljumma sommarkvällar. Fantastiskt om ni frågar mig. Glass har det gått åt en hel del här, man måste ju svalka sig på fler sätt än att hoppa i badet hela tiden! Jordgubbar har vi dessutom haft massor av och tröttna på jordgubbar kan man aldrig göra men så här i värmen så blir dom snabbare lite dåliga och man hinner inte äta upp alla.. Då är det perfekt att göra glass av dom.  Den här glasssen är verkligen enklast möjliga och görs utan glassmaskin. Jag har använt kondenserad mjölk+grädde som glassbas men testade här att byta ut en del av grädden mot lite yogurt med gott resultat, blev inte lika tungt som jag kan uppleva att det blir med bara grädde. Rivet limeskal och lite pressad limesaft brukar jag ha på mina frukost jordgubbar ( frukostjordgubbar vilka semestervanor man har lat till sig med!)  och det är så gott ihop så det fick det bli även här och lika gott blev det i glassen. Nu tänker jag njuta av mina sista två semesterveckor med mycket glass och förhoppningsvis massa bad och en tripp till köpenhamn hoppas ni också har en lika fin semester!
 
 
 
Recept
500 gram  jordgubbar
rivet skal från 1 Lime
1burk kondenserad mjölk
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl grekisk yogurt
 
Rensa och skölj jordgubbarna. Jag stötte sedan mina med en potatis stöt till ett grovt mos för jag gillar när det bir lite bitar i glassen. Blanda jordgubbarna med limen och kondenserad mjölk och yogurth.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas och vänd ner grädden i jordgubbssmeten. Häll över i en form och frys ca 4 timmar innan du äter av den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dulce de leche Parfait med karamelliserade valnötter

| Postat i: desserter, dulce de leche, glass, nötter, pampas deli
Äntligen är det semester och jag ser fram emot många långa lata sommardagar. Så vi fortsätter med temat snabba enkla desserter tycker jag. Parfait går enkelt och snabbt att vispa ihop och går att smaksätta på tusen vis, basen är äggula och socker som vispas fluffigt och som sen vänds ihop med lätt vispad grädde och smaksättning.
Jag fick hem Dulce de leche för glass från pampas deli och den är verkligen perfekt till frusna efterätter, den ger en intensiv kola smak och en fantastsik struktur till glassen, parfaitn eller vilken fryst efterätt som helst.. Funderar på att testa den i en frozen cheesecake.. Men tillbaka till parfaitn. När jag gjorde Rocky Road cupcaksen för ett tag sedan märkte jag vilken otroligt god kombination dulce de leche och valnötter var, så när jag höll på med det här receptet bestämde jag mig för att ha valnötter i och det blev verkligen helt fantastiskt gott. Parfait smälter lite snabbare än vad vanlig glass gör, men det är inget vi sett som något problem här hemma för den brukar ta slut innan den ens hunnit smälta av någon underlig anledning. 
 
 
 
Recept
 
300 gram valnötter
En klick smör
2 msk råsocker
 
5 äggulor
1 dl florsocker
1,5 dl pampas deli Dulce de leche för glass
5 dl vispgrädde
 
Börja med valnötterna som skall karamelliseras. 
Läg smör och valnötter i en stekpanna på medelvärmeoch rör runt tills det börjar knäppa lite i nötterna strö över sockret och låt det smälta. Ställ åt sidan och låt svalna.
 
Vispa äggulor och florsocker pösigt, tillsätt dulce de lechen och vispa ihop allt.
I en annan bunke vispar du grädden lätt tills mjuka toppar bildas. Vänd ner grädden i dulce smeten och blanda allt väl utan att röra ut för mycket luft.
Ta hälften av valnötterna och finhacka dom och vänd ner dessa i smeten med. 
Häll allt i en valfri form och ställ i frysen 4-6 timmar.
Servera med frukt och resten av valnötterna.