Sugar Coated -

Blåbärsbullar med vit choklad - Bluberry white chocolate rolls

| Postat i: Bakat, bullar, bär
För att citera Ronja rövardotter, " Det är en väldigt regnig sommar vi har här"..
Vet inte hur ni har det men här regnar och blåser det om vartannat just nu. Inte riktigt det vädret jag önskar vid den här tiden på året men man får göra det bästa av situationen och fixa lite solsken inomhus istället. Som tex att baka bullar, det får nästan vem som helst på gott humör. Doften som sprider sig i huset av nybakta bullar kan man inte annat än att älska. Dessa bullarna fick bli fyllda med både blåbär och vit choklad och gör bullarna härligt saftiga.
Roligt att testa annat än kanel ibland. I degen är det både jäst och lite bakpulver, ett knep en kompis som är konditor delade med sig av för länge sen som ger luftiga bullar. Ett annat knep för att få saftiga bullar är att inte smälta smöret utan att använda sig av rumsvarmt smör dom knådas in i degen. Enklast med bakmaskin men går lika bra för hand bara att man får knåda lite längre, men det hävdar jag bestämt räknas som träning!
Här i huset har jag inte tillgång till mina vanliga saker jag brukar använda mig av när jag fotograferar vilket först fick mig att känna " men det här går ju inte, vad ska jag göra nu?! " Men efter lite rotande bland skåpen fick det bli så här i utflyktskorgen utanför dörren.. Lite annorlunda mot hur mina bilder brukar vara men samtidigt kul att utmana sig själv till att testa annat!
 
 
ca 40 bullar
1 paket jäst
4 dl mjölk 
120 gram smör, rumsvarmt skuret i kuber.
1 dl vit sirap
15 dl vetemjöl ca ibland behövs det mer ibland mindre
1,5 tsk bakpulver
2 ägg lätt uppvispade
1 msk nystött kardemumma
1 tsk salt
 
Värm mjölken till 37 grader, tillsätt sirap och kardemumma.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölkblandningen. Tillsätt äggen. 
Arbeta in mjöl och smör lite i taget och knåda 15 min i maskin 20-25 min för hand tills degen är smidig och släpper degbunkens kanter.
Låt jäsa 1 timma övertäckt.
 
Fyllning:
 2 dl blåbär
2 msk potatismjöl
2 msk socker
150 gram vita chokladknappar
Blanda blåbär med socker och potatismjöl. Vänd ner chokladknapparna.
 
 150 gram mjukt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
Vispa smöret tillsammans med övriga ingredienser.
 
Tag upp degen ur bunken och dela i två bitar. Kavla ut till en rektangel och bred hälften av smörblandningen över. Strö över hälften av blåbärsblandningen och rulla sedan ihop till en rulle och skär i tjocka skivor. Gör sedan en likadan rulle till av den andra degen.
Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa 45-60 min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader 10-15 min eller tills bullarna är gyllengula.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyttiga Citron och Blåbärspannkakor- Healthy lemon and blueberry pancakes

| Postat i: desserter, frukost
Så här på semestern kan man verkligen passa på att njuta extra länge av frukosten. Jag älskar att ordna storfrukost med färsk frukt, nypressad juice, färskt bröd, ägg. ja ni vet hotellfrukost fast hemma typ. Så när man kan göra frukosten extra nyttig känns det ännu bättre. De här pannkakorna som är gjorda på keso ägg och havregryn är fullpackade med protein och innehåller inget vitt mjöl. Jag brukar passa på att spara några att ha till att äta efter träningen. Vill man vara säker på att dom är helt glutenfria kan man använda sig av sempers rena havregryn. Dessa blir ungefär som amerikanska pannkakor, härligt fluffiga och extra goda med citron och blåbär i. Ibland gör vi dom med kardemumma och hallon och ibland med vallmofrö och citron. Vill man lyxa till det ännu mer så kan man blanda i chokladknappar men då blir dom förstås inte lika nyttiga längre. Vi brukar äta dom med massa färsk frukt och lite lönnsirap eller honung ringlat över.
Vad gillar ni til frukost, har ni några nyttiga frukossttips berätta gärna!
 
 
8-10 pannkakor
2,5 dl keso
2 dl havregryn
2 hela ägg
4 äggvitor
1 krm bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
En nypa salt
En nypa kanel
Rivet skal från en halv citron
En handfull blåbär
 
Mixa keso, havregryn och ägg och äggvitor med en handmixer eller i en matberedare.
Rör ner bakpulver, salt, kanel, vanilj och citron. Vänd försiktigt ner blåbären. 
Värm lite kokosolja eller smör i en stekpanna och klicka i ca 1 msk smet till varje plätt. Stek på medelvärme tills kanterna börjar bli gyllene och smeten stannat Vänd och stek några minuter på nästa sida. 
Servera med färsk frukt och lite lönnsirap.
 
 
 
 
 
 
 Breakfast is my favorite meal of the day and now on our vacation I love to be able to sit for hours with a big cup of coffee and enjoy a long breakfast together with my family. The best thing about these are that they are healthy. Packed with proteins and now white flour or sugar. They also make a perfect after workout snack. You can fill them with strawberries and poppyseeds as well as chocolate chips if you want to indulge a bit Moore. Me I try to stay on the healthy side.. This time at least ;)

1 cup of cottage cheese
1 cup of oats

1 Teaspoon vanilla extract

2 whole eggs

4 eggwhites

A pinch of bakingpowder

A pinch of cinnamon

A pinch of salt
Zest from half a lemon
A handful of fresh or frozen blueberries
In a blender mix together cottage cheese, oats, egg+eggwhites. Stir in the bakingpowder, cinnamon, vanilla, salt and lemon zest and blend thoroughly.
Carefully fold in the blueberries.
Melt some coconut oil in a frying pan and put about a tablespoon of batter for each pancake. Cook over medium heat for a few minutes on each side.
Serve together with fresh fruit and maple syrup.

 

Campfire Cones- Barnsligt gott

| Postat i: choklad, desserter, enkelt, grillat, sommar
scroll down for english
Hoppas ni också har fått en härlig start på er semester, vi har redan hunnit med både Lysekil och ett par dagar i Köpenhamn och nu är det lata dagar i huset nära havet som gäller. Lata dagar som består av kokboksläsning, brödbak, och grillning. Även om vädret växlar har det vart relativt klart de flesta dagar och är det sommar då grillar man! Tänkte tipsa om en busenkel efterrätt till grillen som är barnsligt god både för stora och små sockergrisar. Camfire Cones- some smores fast bättre! Perfekt eftersom alla får fylla sin kon med vad dom vill å sen på med folie och några minuter på grillen och sen klart! Enkelt, fullt med allt du gillar och grill det är sommar det!
 
Du behöver:
 
Glassrån
Marshmallows
Choklad
Valfri frukt, vi har testat banan, jordgubbar och blåbär allt funkar!
Godis, tex Center
Jordnötssmör. kolasås, nötter
Listan kan göras lång det är bara att använda fantasin och koma fram till dina egna favorit. 
Jag testade även att göra med lite philladelphiaost i och vit choklad med jordgubbar och marshmallows det blev ljuvligt! 
 
Fyll conesen till bredden, vira in i folie och lägg på grillen i ca 10-15 min. Ät och Njut!
 
 
 
HUR gott ser inte detta ut :) Trevlig sommar på er <3
 
Hope you all are enjoying your summer as much as I do, we have spent a few days in Copenhagen and Lysekil and now we are relaxing in the house. My days consist of reading cookbooks, cooking, baking bread and just winding down. A perfect summer dessert is campfire cones. The best part is you can fill it with anything you like put it on the grill and your done! Summer desserts at its best.
 

You need:
Ice cream cones
Chocolate of choice
Fruit of choice, bananas, strawberry anything you like!
Marshmallows
Candy of choice
Fill the cones and then wrap them in tinfoil and put on the grill for ten minutes, unwrap and enjoy!