Sugar Coated -

Dulce De leche panna cotta med Vaniljkokta körsbör

| Postat i: desserter, dulce de leche, körsbär, pampas deli, pannacotta
scroll down for english
Dulce De Leche frossan fortsätter här på bloggen och idag blir det i form av Panna Cotta.
Panna cotta är  ljuvligt lent och sött i munnen, rör ner dulce de leche i och servera med vaniljkokta körsbär så har du lycka på en sked! Panna cotta är en sån där dessert jag gör ofta för att det går att variera på så många olika sätt! Perfekt dessert som de allra flesta brukar älska! Äntligen är det helg och jag ska snart ut i köket och baka med barnen till morgondagens utflykt i vårsolen, håll tummarna för att våren är för att stanna! Om ni funderar på vad ni ska ha för efterätt i helgen tycker jag att ni ska testa denna, och om ni inte hittar Pampas deli i er affär be dom ta in den pronto! Annars hittar ni den på deras hemsida Pampasdeli.se
 
 
 
4 st 

3 dl vispgrädde
1,5 dl Dulce de leche
0,5 vaniljstång
1 gelantinblad
 
Lägg gelantinbladet i blöt i ett glas med vatten.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tilsammans med vispgrädden och Dulce de lechen. Värm och låt få ett snabbt uppkok. ta av från värmen och ställ gärna kastrullen i kallt vatten. Ta ur vaniljstången.
Ta upp gelantinbladet från vattnet och krama ur det, vispa sedan ner det i grädden.
Låt panna cottan svalna något innan du fyller upp den i 4 glas/skålar.
Ställ i kyl ca 3 timmar
 
Vaniljkörsbär
1 paket frysta körsbär, 225 gram jag hittar mina på hemköp och willys.
0,5 dl muscovadosocker
05 vaniljstång, frön och stång.
 
Lägg allt i en kastrull och värm föriktigt på mellanhög värme tills allt socker är smält. Låt svalna. Fiska upp vaniljstången innan servering.
 
 
 
 
Pannacotta is one of my favorite desserts, its easy to make and the variations are endless!
Here i have made it with Dulce de leche and the taste is just divine, silky smooth and rich. Together with some vanilla cherries you have happiness in a jar
 
4 jars
 
1 cup and 3tablespoons of heavy cream
½ cup of dulce de leche
½ vanilla bean
½ teaspoon of unflavored gelatin
 
Put the cream, vanilla seeds and the pod together with the dulce de leche in a pan. Bring it up to a boil and then remove it from the heat. Remove the pod. Stir in the gelatin. Let it cool a bit before you poor it into a glass jar and let it sit in the fridge for about three hours.

Vanilla Cherries

225 grams of pitted cherries
3 tablespoons of light brown sugar
½ vanilla bean, seeds and pod
 
Put everything into a pan and on medium heat until all the sugar has dissolved. Let it cool and the take up the vanilla pod. Serve on top of the pannacotta.

Dulce de leche Frapino med Pampas deli

| Postat i: desserter, drickbart, dulce de leche, frapino, pampas deli
Scroll down for english
 
För ett litet tag sedan fick jag ett meddelande från fina Karin på Pampas deli som hade sett mina ddl cups på facebook. Hon undrade om dom fick lägga ut dom på sin blogg, och eftersom jag hade en och en halv burk med ljuvlig ddl från dom hemma så passade jag på att göra några mer recept med deras ddl. Så nu blir det ddl dagar här på bloggen. Och kolla gärna in Pampas delis blogg med när ni ändå håller på, där finns fullt med goda recept, information om hungerprojektet som dom medverkar i, information om vart man hittar deras fantastiska dulce de leche mm.
 
Först ut är en underbar frapino som passar toppen att göra när sötsuget faller på, vilket vill säga jämt här hos mig!
 
 
Jag har även passat på att använda den tomma burken här när dulce de lechen var slut, blir en alldeles lagm stor portion till en eller så delar du den med någon du tycker extra mycket om!
 
1 kopp kallt kaffe
1 skopa  väl tinad vaniljglass
2 stora matskedar dulce de leche 
 ungefär 1 dl mjölk 
isbitar
 
Häll allt i burken sätt på locket, skaka ordentligt. Toppa med lite vispad grädde och pudra över kakao. Stick ner ett sugrör och njut!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
For a while ago i got contacted by the very sweet Karin from pampas deli who had seen my DDl cups and asked if she could post them on their blog. Of course i said yes and since i did have allot of their Dulce de leche left i made a few more recipes with Dulce de leche.So for a few days forward there will be Dulce de leche madness on the blog ;)
First out is this delicious frapino with vanilla ice cream, Coffee and Pampas delis amazing Dulce de leche
 
For one person with a sweet tooth or for chairing with someone you love you need
 
1 cup of of cold coffe
a big scoop of soft vanilla ice cream
2 large table spoons of dulce de leche
½ cup of milk.
Some ice cubes
 Put everything in a jar and put the lid on give it a good shake and top it all of with some whipped cream and dust some coco powder over. Drink and enjoy!

Enkel Cheesecake med Dulche De leche äpplen

| Postat i: cheesecake, desserter, dulce de leche, pampas deli

Underbara fantastiska Dulce de leche... Som jag skrev i inlägget tidigare fick jag ju med mig Pampas Delis underbara DDL med mig hem för ett par dagar sedan, och det räckte ju med en sked av deras DDL för att massa nya recept började snurra runt i skallen på mig. Först ut att testas blev detta receptet. En enkel och snabb cheesecake kräm varvad med ljuvliga dulce de leche äpplen och hasselnötsdigestive smulor... Jag gillar att prova olika alternativ till den vanliga digestive botten som traditionellt brukar användas vid cheesecake. Denna gången mixade jag hasselnötter ihop med digestivekexen i matberedaren vilket ger lite mer struktur och smak till botten, och dulce de leche och hasselnötter tillsammans med äpplena blev en väldigt lyckad kombination. Enkla och snabba efterätter verkar ha blivit min melodi det senaste och detta recept faller definitivt in i den kategorin.

 

 

Recept  4-6 st portioner

 

Dulce de leche Äpplen

4 skalade och urkärnade äpplen

1 klick smör

En nypa av vardera malen kardemumma och malen kanel

2 msk Pampas deli Dulce De Leche för bakning

 

Skiva äpplena i mellanstora bitar och stek dom i smöret på medelhög värme,, strö över kardemumma och kanel, rör runt i stekpannan ett par gånger tills äpplena börjat mjukna.

När äpplena blivit mjuka klicka ner DDl i stekpannan och rör runt så att DDL:n täcker äpplena Ta av från värmen och ställ åt sidan och låt svalna.

 

Digestive och hasselnötssmulor

5 digestivekex

1 dl hasselnötter 

2 msk smält smör

 

Kör hasselnötter och digestivekex i en matberedare tills det är söndersmulat, men ändå har lite grövre bitar kvar. Alternativt grovhacka hasselnötterna med en vass kniv och blanda dom med digestivekexen som du smular sönder med händerna. Blanda sist ner det smälta smöret. 

Lägg blandningen i botten av glasen/burkarna

 

Cheesecake kräm

1 ask philadelphiaost 200 gram

2 dl visp grädde

1 tsk vaniljpulver

0,5 -1 dl florsocker (smaka av hur sött du vill ha det för mig räckte det med en halv dl men min sockersöta sambo ville ha mer)

 

Vispa alla ingredienser i en stor skål med en ballongvisp tills du får en slät fluffig kräm. övervispa inte.

 

Häll lite kräm över smulbotten. Varva sedan äpplen, kräm och smulor i burkarna, avsluta med äpplena.

Servera direkt eller låt stå kallt i kylen fram tills servering

ering.