Sugar Coated -

En kopp kärlek... Italiensk varm choklad- A cup of love-Italian Hot chocolate

| Postat i: choklad, desserter, drickbart
 
*scroll down for english*
De senaste dagarna har det andats vår i luften, dagarna har blivit längre och ljusare något jag välkomnar så mycket lättare att fotografera när det inte bara är alldeles grådaskigt ute. Väldigt mycket känns faktiskt lite lättare bara det blir ljusare! Men kyligt har det fortfarande varit och efter en dag ute sitter inte en kopp varm choklad fel oavsett årstid. Har ni testat att göra Italiensk varm choklad? Om inte föreslår jag att ni springer till närmaste affär och köper lite mörk choklad så ni med kan slänga iho en kopp.
Italiensk choklad är som ett mellanting av efterätt och varm choklad. Tjockt krämigt och varmt, en kopp full med kärlek i form av choklad!
 
 
2 stora koppar
 
125 gram mörk choklad minst 70%
4 dl röd mjölk
2 msk råsocker
2 tsk maizena
½tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
En nypa salt
(1 krm kardemumma kan uteslutas )
(1krm kanel kan uteslutas )
 
Dela chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med ca 1 dl av mjölken och sätt över låg värme och rör tills chokladen har smält. Tillsätt sedan sakta resten av mjölken tills allt är väl blandat.
Rör ner socker, maizena och kryddor. Värm på låg värme tills chokladen tjocknat. 
Servera tillsammans med vispad grädde.
 
 
 
 
 
 
Here in sweden the days are getting longer and brighter And i for one welcome the light with open arms. Not only do i get a few more "photo hours" a day but everything starts to feel lighter as soon as spring is on its way.
But it is still pretty cold and after a day outside what could be better then a big cup of hot chocolate?! 
Im a huge fan of the italian kind of hot chocolate. Thick, creamy and decadent almost like a cross between dessert and hot chocolate- a cup filled with love.
 
For 2 you need
4 ounces bittersweet chocolate 70% or higher
1 1/2 cups whole milk
2 tablespoons of dark sugar
2 teaspoons corn starch
Vanilla extract
A pinch of salt
Cinamon and cardamon to taste (optional )
 
Place shaved chocolate in a small saucepan over low heat and add 2 tablespoons milk and vanilla extract.
Use a wooden spoon to stir chocolate as it begins to melt.
Slowly add remaining milk and continuing stirring until completely smooth.
Add in sugar, cornstarch, cinnamon, cardamon and  salt, and stir until everything is dissolved and combined.
Once mixture boils, let it cook for another 1-2 minutes, or until thickened enough that it coats the back of your spoon.
  1. Pour into 2 mugs (top with whipped cream if desired) and serve immediately.

Fluffiga kanelbullar med Choklad och hasselnötsfyllning och Cream Cheese frosting/ Cinnaman rolls with chocolate and hazelnut filling

| Postat i: Bakat, bullar, desserter
Hela det här inlägget skulle handla om hur det traditionella ibland är bäst....
För vad är godare än nybakta kanelbullar med ett glas mjölk.
Jo kanelbullar fyllda med kakao, riven mörk choklad och hackade hasselnötter. Lägg till en cream cheese frosting på det så har du den mest fantastiska bulle du kan tänka dig.
Den här degen ger dom fluffigaste bullar jag någonsin gjort och kommer aldrig använda mig av ett annat recept igen när det gäller bullar, perfekt resultat varje gång. Nu snurrar det massa olika kombinationer till fyllningar i huvudet istället.
Vill man man man hoppa över jäsningen i kylen och låta bullarna jäsa 1 timma under bakduk istället. Jag gillar att förbereda allt kvällen före för att sedan på morgonen låta dom komma till rumstempratur medans ugnen värmer och jag äter frukost och sedan låta barnen vakna till doften av nybakat. Säger inte att vi åt alla till frukost men det kan ha vart så ;) Så goda var dom. 
Jag gillar att baka mina i en pajform så att dom jäser ihop och man kan bryta av sig en lagom stor bit bulle, och jag tycker att fyllningen stannar kvar inne i bullarna på ett annat sätt och gör dom härligt saftiga. Om ni ska baka något i helgen föreslår jag att ni testar dessa tänk bara att få vakna till doften av nybakt, Underbart!
 
 
2,5 dl mjölk
2,5 tsk torrjäst
3 msk socker
 
Börja med att värma mjölken tills att den är fingervarm. Häll i socker och torrjäst. Låt stå i ett par minuter tills du ser att det börjat skumma på ytan.
 
I en stor skål blandar du samman
 
6,5 dl mjöl
0,5 dl socker
1 msk nystötta kardemummakärnor
En nypa salt
 
I Mjölkblandningen rör du ner en rumstemprerad äggula. 
Tillsätt sedan detta till de torra ingredienserna. Jag gör detta i min köksmaskin med degkroken men det går bra att arbeta degen för hand med men du får jobba lite längre med degen. Medans maskinen går tillsätter jag
75 gram rumsvarmt smör en klick i taget vänta med att tillsätta nästa smörbit tills den första är väl blandad i degen Arbeta sedan degen i maskin ca 5 min, det dubbla för hand tills du har en smidig och glansig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timma.
 
Fyllning
100 gram smör
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1,5 msk kakao
50 gram riven mörk choklad
3 msk hackade hasselnötter
2 tsk kanel
Rör smör farin och strö socker och kako tills det är fluffigt.
Ställ åt sidan medans du kavlar ut din deg till en rektangel som är lika stor som ett bakplåtspappersark. 
Med hjälp av en slickepott brer du ut smörfyllningen jämt över degen. Strö över riven choklad, kanel och hasselnötter. Rulla sedan från långsidan ihop till en lång rulle. Skär 12 lika stora bitar som du placerar i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Täck med bakduk och ställ in i kylen över natten.
 
Tag ut bullarna från kylen och värm ugnen till 175 grader.
Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i mitten av ugnen 25 min-30 min
Medans bullarna gräddas gör du en frosting av
 
100 g philladelphiaaost
50 gram mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk kanel
Rör ihop ost och smör tills det inte finns några klumpar i smeten.
Blanda sedani florsocker och kanel.
Bred frostingen över bullarna så fort du tagit ut dom ur ugnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En glassig alla hjärtans dessert

Här kommer ett snabbt och enkelt litet tips på en enkel dessert till alla hjärtans dag.
Superenklast blir den med färdigköpta maränger men maränger är faktiskt rätt enkelt att göra och hemmagjorda smakar alltid bäst! 
Alla hjärtans- jag tänker rosa, jordgubbar och choklad o rosor. Så så fick det bli. Rosenmaränger, jordgubbsglass en hallon sås som är smaksatt med mörk choklad och så lite färska jordgubbar på det. Enkelt gott och väldigt vackert.
 
 
 
Till rosenmarängerna behöver du
 
130 gram äggvita ( ungefär 4 st )
260 gram strösocker
En tesked vaniljpulver
Några droppar röd karamellfärg
Spritspåse
Stängd stjärntyll 
 
Ställ ugnen på 125 grader
Lägg äggvitor och socker i en skål som du ställer över en kastrull med sjudande vatten.
Vispa för hand tills sockerkristallerna har löst sig, tag upp lite smet med en tesked och känner du inga sockerkorn är det färdigt.
Vispa sedan marängen med elvisp eller med bakmaskin tills du har en seg glansig maräng ca 6 min. Vispa sedan ner vaniljpulvret eller annan smaksättning tillexempel lakritspulver, mint, kardemumma..
I en spritspåse droppar du ner några droppar karamelfärg längs sidorna så att det blir som ränder. 
Tyllen för att få rosor som jag använder mig av är en 2d från wilton.
Fyll påsen med marängsmet och spritsa sedan ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda i ugn ca 45 min beroende på hur stora du gör rosorna kan dom behöva vara inne lite längre.
När dom släpper pappret lätt är dom klara, stäng av ugnen och låt dom svalna inne i ugnen.
 
Hallon chokladås
3 dl färska ller frysta ( tinade) hallon
0,5-1 dl socker
100 gram mörk choklad, riven
 
Antingen så gör man som jag å kör hallonen i juicepressen eller så lägger man hallonen i en finmaskig sil ställd över en bunke och trycker med baksidan av en sked mot hallonen tills det bara är en sörja av hallonkärnaor kvar i silen. Använd sedan juicen och häll den i en kastrull tillsammans med den lilla mängden socker först. Koka upp smaka av vill du ha mer socker häller du i det låt sedan små koka några minuter tills såsen tjocknat något. Vispa sedan i den rivna chokladen.
 
Till servering behöver du 
Häagen Dazs Strawberries and Cream
Maränger
Färska jordgubbar
Hallon chokladsås
 
Börja med att hälla lite av såsen på tallrik och sedan är det bara att leka loss med maränger, glass och jordgubbar!
 
 
 
*inlägget görs i sammarbete med Häagen Dazs sverige/Glassakademin*