Cookies and Milk! -Peanutbutter seasalt chocolatechip Cookies

| Postat i: Bakat, kakor
Kakor och ett glas mjölk. Ibland är det enklaste det godaste, det här är comfortfood eller comfort cookies kanske.. Jag menar tänk er själva en mysig fotölj, en filt, en favorit serie på tv eller en bra bok. Ett fat kakor och ett glas mjölk. Släng upp fötterna på bordet och ät kakor till middag! Eller varför inte dela dom med någon speciell så här i alla hjärtans tider och kryp upp och mys i soffan tillsammans. För vem blir inte lycklig av just kakor och mjölk?! Särskilt om man råkar få ett glas med en kaka lagom stor att doppa i mjölk i formen av en kaka!
 
Kombinationen Jordnötssmör och choklad är ju en match made in heaven och lite extra flingsalt gör dessa kakorna oemotståndligt goda. Det blir en ganska stor sats av den här degen men jag kan ändå tipsa om att göra den dubbel, för dom försvinner snabbare än snabbast i skafferiet Vi har väl fått kaktokiga möss.. eller nått..
Och en varningens ord innan du sätter igång för den här kakdegen är inte att leka med! Mycket av den kan råka försvinna innan den ens blir till kakor, tex som när man ska smaka av om mängden salt i är lagom, kanske behövs det mer, eller är det lagom med choklad i, eller om jordnötterna i är lagom stora eller den kulan blev visst lite liten så den hamnade visst i munnen.. Så det kanske rent av är bäst att göra dubbel sats med en gång!
 
 
 
 
till ca 35 st
 
250 gram jordnötssmör
100 gram smör
2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 ägg
1 msk mjölk
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
3 dl chokladknappar
1 ,5 dl grovt hackade jordnötter
1,5 tsk havssalt
 
 Värm ugnen till 175 grader
Vispa jordnötssmör och smör fluffigt.
Tillsätt farinsocker och vanligt socker, vispa tills det är väl blandat.
Tillsätt äggen och vispa ca 2 min tills allt är väl blandat och fluffigt.
Rör ner mjölk och vaniljpulver.
Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver och vänd sedan ner detta i kaksmeten, medans du fortfarande kan se spår av mjöl i smeten vänder du ner chokladen, jordnötterna och havssaltet. Blanda sedan ordentligt.
 
Rulla smeten till små kulor som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dom lite lätt, dom flyter ut en aning. Grädda 10-13 min ( Den kortare tiden om du vill ha dina kakor lite mjuka och den längre för knapriga) i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna på plåten en stund innan du tar loss dom, dom kommer vara mjuka när du tar ut dom från ugnen men dom kommer bli hårdare när dom kallnar.
 
Vill du göra hjärtan att sätta på glas gräddar du kakorna som vanligt men när du tar loss dom från plåten när dom fått svalna en aning trycker du ut hjärtan med hjälp av pepparkaksmått. Skär sedan ett jack med en vass kniv i nederdelen av hjärtat så det bildas ett veck. Låt dom svalna och fäst dom sedan försiktigt på glaskanten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wow, dessa verkar ju helt galet goda! Jag tror allt att jag måste testbaka snart :)

Svar: Ja vad kul testa eller kom hit på en kopp kaffe så bakar jag ;) Hoppas allt är bra med dig!Kram <3
Malin Dahlstrom

Oj så goda de ser ut!! :D

Svar: Dom ÄR supergoda jag lovar ;) // Malin
Malin Dahlstrom

Såg rika ut på godhet, yum!

Svar: Japp totalt beroendeframkallande ;) // Malin
Malin Dahlstrom

Guuud vad gott

Svar: Tack, dom ÄR supergoda :)
Malin Dahlstrom

åh, ser så gott ut!

Svar: Det VAR supergott ;)
Malin Dahlstrom

så gott!

Svar: Japp supergott ;)
Malin Dahlstrom

Ser ljuvligt ut!! Magiska bilder :-)

Kram!

Svar: Vad roligt att du tycker om fotona :) Kakorna är farligt goda med. Tack för att du tittade in <3
Malin Dahlstrom

Åh vad gott! Detta ska jag testa!

Svar: Ja gör gärna det, berätta gärna vad du tyckte sen :) // Malin
Malin Dahlstrom

mums

Svar: Precis! Tack för att du tittade in <3
Malin Dahlstrom

Så göttigt!

Svar: Japp minst sagt hihi ;)
Malin Dahlstrom




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: