Dulce de leche Cups

| Postat i: choklad, desserter, dulce de leche, godis
Har länge vart sugen på att få testa Pampas delis Dulce de leche och se om den är så god som alla säger, så nu när jag hittade den i vår matbutik var det ju obligatoriskt att köpa en. 
Vanligtvis brukar vi koka DDL av en burk kondenserad mjölk som man lägger i kokande vatten och låter koka i sisådär 3-4 timmar. Supergott. Nu finns det karameliserad mjölk att köpa färdig så nu behöver man inte hålla på att koka själv ens. Och så finns det då Pampas Deli. Trodde aldrig att skillnaden skulle vara så stor, det var den lenaste ljuvligaste kolakrämen man kan tänka sig.  Mina smaklökar dansade loss  och hjärncellerna gick på högvarv. Har en massa ideer för vilka recept jag skall använda den här till. Först ut blev dulce de le cups.
Peanutbutter cups gör vi till jul ibland och dessa görs på samma sätt, man penslar små muffinsformar med smält mörk choklad som får stelna och sedan fylls med ddl. Enkelt och gott, precis min melodi!
 
 
Recept 16 st
200 gram mörk choklad
2 smk neutral olja
½ burk pampas deli DDL för bakning
Flingsalt
 
Smält chokladen ihop med matoljan över vattenbad.
Pensla muffinsformarna med chokladen och låt stelna i två omgångar det kommer bli choklad över denna skall du spara tills det är dags att göra lock.
Klicka i ddl ungefär en tsk i varje och häll över smält choklad så att det bildas ett lock. Strö över flingsalt och låt stelna. Förvara i kyl.
 
 
 
 
 
 
 

Mums, jätte fina bilder!

Gud så gott, och flingsalt på är en toppenidé!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: