Oreo tryfflar X2

| Postat i: godis
Är det normalt att börja fundera på vilket julgodis man ska göra i år redan i september? Som den sanna julofil jag är börjar jag redan fundera på juldekorationer, julgodis årets julkort  osv så fort det börjar närma sig oktober.. Alltid bra att vara ute i god tid vet ni ;) 
Iallafall när jag satt och funderade på julgodis kom jag att tänka på dessa fantastiska små skapelser, Oreotryfflar!
Inte nog med att dom är supergoda man slänger ihop dom på ett kick..och sen försvinner dom lika snabbt med.
Ville testa något nytt så det fick bli två smaker, den vita chokladen smaksatte jag med jordnötssmör och kombon oreo vit choklad med lite sälta från jordnötssmöret blev rent fantastsik för att inte säga underbar. Eller som min nio åring beskrev dom Ohhhhh maj gaadd mamma. Den mörka chokladen droppade jag lite pepparmintsolja i och dom blev underbara dom med men här tog nog jordnötskombon hem första priset. Och dom är lika goda utan några extra smaker, och med tanke på hur enkla dom är att göra säger jag bara UT i köket NU och därmed basta! 
 
 
 
till ca 20 tryfflar
1,5 paket oreos
½ paket philladelphia ost
 
Att doppa tryfflarna i
 
100 gram vit choklad
0,5 dl slätt jordnötssmör
 
100 gram mörk choklad
Några droppar mynta olja
 
 
Kör oreo kexen till fina smulor i en matberedare, tillsätt osten och kör snabbt ihop till en kletig massa.
Rulla bollar av smeten och ställ in i frysen ca 5 min
 
Efter 5 minuter kan du sticka ner en tandpetare i varje boll så blir det enklare att doppa dom i chokladen sen, särskilt om man har två små barn som gärna är med och hjälper till..
Ställ sedan tillbaka in i frysen igen och låt stå i ca 30 min.
 
Smält chokladsorterna var för sig över vattenbad. Till den vita chokladen behöver du värma upp jordnötssmöret med så det blir lite mer lättflytande. Sedan är det bara att röra ner jordnötssmöret i den vita chokladen
I den mörka chokladen droppar du ner pepparmyntsolja efter smak, tänk bara på att med för mycket av oljan blir det lätt lite pepsodentsmak på det hela.
 
Ta ut bollarna från frysen och doppa dom med hjälp av tandpetarna i chokalden. Ställ dom på bakplåtspapper och låt stelna, vill man tar man bort tandpetarna eller så låter man dom vara kvar. Sen är det bara att njuta!
 
 
 
 
 
 
 

De där ser jättegoda ut!

Svar: Tack det ÄR dom ;)// Malin
Malin Dahlstrom

Vad fin blogg!
Kika gärna på min blogg ifall du vill :D

Svar: Tack för fina ord, skall absolut kolla in din blogg!// Malin
Malin Dahlstrom

Kan det blir bättre? Oreo och tryfflar tillsammans, namnam! :D

Svar: Nästan inte va, eller jooo nerkrupen i soffan med en filt å en bra film på och en skål med tryfflarna i knät då är det helt perfekt!:) Malin
Malin Dahlstrom

Oj så otroligt gott, de måste jag testa :) Och jag funderar med på julgodis och allt därtill ;P

Svar: Tack :) Misstänkte att jag inte var ensam om min jul galenskap ;) hahaha // Malin
Malin Dahlstrom

Underbart med så enkelt recept! Mer sånt :D

Svar: Tack vad roligt med synpunkter på recepten, skall absolut försöka få ut mer enkla snabba recept på bloggen!// Malin
Malin Dahlstrom

Eftersom det inte går att kontakta dig på annat sätt, skulle du kunna kontakta mig på min emailadress (den jag lämnat för att kunna kommentera)? Tack!

Svar: Har mailat dig nu, hoppas att det gått fram! :) Malin
Malin Dahlstrom




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: