En kopp kärlek... Italiensk varm choklad- A cup of love-Italian Hot chocolate
*scroll down for english*
De senaste dagarna har det andats vår i luften, dagarna har blivit längre och ljusare något jag välkomnar så mycket lättare att fotografera när det inte bara är alldeles grådaskigt ute. Väldigt mycket känns faktiskt lite lättare bara det blir ljusare! Men kyligt har det fortfarande varit och efter en dag ute sitter inte en kopp varm choklad fel oavsett årstid. Har ni testat att göra Italiensk varm choklad? Om inte föreslår jag att ni springer till närmaste affär och köper lite mörk choklad så ni med kan slänga iho en kopp.
Italiensk choklad är som ett mellanting av efterätt och varm choklad. Tjockt krämigt och varmt, en kopp full med kärlek i form av choklad!
2 stora koppar
125 gram mörk choklad minst 70%
4 dl röd mjölk
2 msk råsocker
2 tsk maizena
½tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
En nypa salt
(1 krm kardemumma kan uteslutas )
(1krm kanel kan uteslutas )
Dela chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med ca 1 dl av mjölken och sätt över låg värme och rör tills chokladen har smält. Tillsätt sedan sakta resten av mjölken tills allt är väl blandat.
Rör ner socker, maizena och kryddor. Värm på låg värme tills chokladen tjocknat.
Servera tillsammans med vispad grädde.
Here in sweden the days are getting longer and brighter And i for one welcome the light with open arms. Not only do i get a few more "photo hours" a day but everything starts to feel lighter as soon as spring is on its way.
But it is still pretty cold and after a day outside what could be better then a big cup of hot chocolate?!
Im a huge fan of the italian kind of hot chocolate. Thick, creamy and decadent almost like a cross between dessert and hot chocolate- a cup filled with love.
For 2 you need
4 ounces bittersweet chocolate 70% or higher
1 1/2 cups whole milk
2 tablespoons of dark sugar
2 teaspoons corn starch
Vanilla extract
A pinch of salt
Cinamon and cardamon to taste (optional )
Place shaved chocolate in a small saucepan over low heat and add 2 tablespoons milk and vanilla extract.
Use a wooden spoon to stir chocolate as it begins to melt.
Slowly add remaining milk and continuing stirring until completely smooth.
Add in sugar, cornstarch, cinnamon, cardamon and salt, and stir until everything is dissolved and combined.
Once mixture boils, let it cook for another 1-2 minutes, or until thickened enough that it coats the back of your spoon.
- Pour into 2 mugs (top with whipped cream if desired) and serve immediately.
CAMILLAESI
Mums :-)))))
Svar:
Malin Dahlstrom
Vilken dröm! Och sjukt snygga koppar :)
Svar:
Malin Dahlstrom