Nougat och Lakritspannacotta
Nougat och lakrits är min nya favorit kombination när det gäller efterätter just nu det blir otroligt gott ihop. Var tvungen att testa hur det skulle bli med en pannacotta i den kombon och Bingo fullpott kan jag säga, fantastiskt krämig och god smak av nougat å toner av lakrits. Valde denna gången att även göra en espresso gele till och det blev kanske lite mer vuen smak, för hos barnen gick det inte hem men aj lööövd it! Gillar man inte kaffe eller inte har tid att göra gelen först fungerar pannacottan bra på egen hand också.
Nougat och lakritspannacotta med espressogele
6 st.
Gele:
0,75 dl espresso
0,5 dl farinsocker
1 tsk lakritspulver
1 gelantinblad
Lägg gelantinbladet i blöt i kallt vatten.
Koka upp espresson med farinsockret och lakritsgranulatet.
Rör sedan ner gelantinbladet.
Fördela i 6 stycken formar eller glas och ställ kallt i ca 1 timma.
Pannacotta
3 dl vispgrädde
100 gram nougat
0,5 msk lakritsgranulat
2 gelantinblad.
Börja med att lägga gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
Dela nougaten i mindre bitar och lägg nougat och grädde i en kastrull och värm tills all nougat har smält och dra av från värmen när grädden precis börjat koka. Rör ner lakritsgranulatet. Krama ur gelantinbladen och rör ner dom i den heta grädden. Låt pannacottan svalna i vattenbad och häll sedan över den stelnade kaffegelen. Ställ kallt i ca 3 timmar.
Sara
Mums, det låter ju helt fantastiskt! Måste provas!
Svar:
Malin Dahlstrom