Sugar Coated -

Bounty Cupcakes

| Postat i: Bakat, frosting
Häromdagen när vi var i affären så fanns det en massa chokladbitar med lockpriser, typ 4 för tio, plockade på mig några i farten så där som man gör ibland. När vi kom hem hamnade dessa i godislådan.. eller ja dom som inte blev uppätna direkt hamnade i godislådan.. Bland dessa chokladbitar fanns Bounty, som liten var detta min absoluta favorit bland choklad, den och skotte den med russin och choklad... Finns dom fortfarande ens?
Nu på äldre dagar ( i den ringa åldern av snart 35 får man börja skriva på äldre dagar antar jag fastän jag inte alls känner mig äldre än 25..) är det sällan jag köper Bounty måste jag erkänna. Men den är ju fantastiskt god måste jag säga! Kokos är väldigt gott i kakor och jag funderade på om man inte skulle kunna ta och trolla fram ett par bounty cupcakes. Efter några misslyckade försök med  smet som blev för tung av all kokos och lite trixande och ändrande i ingredienslistan så blev det riktigt bra tillslut, tillsammans med en kokossmakande angel feather icing ( Hade glömt hur jäkla god den där frostingen faktiskt är!) lite ringlad och choklad och rostade kokosflingor så föddes den-Bounty Cupcaksen.  Och den där frostingen som blir som en ljuvlig kokosboll fast godare den har jag stora planer för.. Får se vad jag hinner med till helgen!

 
Cupcakes:
12 st
100 gram mjukt smör
1,5 dl ljust muscovadosocker (går att byta ut mot farin eller vanligt socker men det blir godast med muscovado)
2 ägg
1,5 dl grädde ( grädde för att jag hade det i kylen men det går att byta ut mot tex mjölk eller vaniljvisp är supergott)
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 gram kokos
3 små bounty ( alltså en dubbel förpackning och en enkel)
 
Vispa socker och smör tills det blir riktigt fluffigt.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan äggen.
Dela bountyn i mindre bitar.
Blanda mjöl,bakpulver och kokos i en skål och tillsätt bounty bitarna i mjölblandningen. Vänd sedan ner detta i ägg smeten.
Fyll pappersformar i en muffinspanna nästan hela vägen upp till kanten.
Grädda i 200 grader ca 15 min.
 
Angel Feather icing med kokos smak
2 äggvitor
3/4 dl Corn syrup eller Glykos
170 gram socker
2 msk vatten
1 tsk vinäger
1 tsk vaniljpulver eller fröna från en vaniljstång
Kokkos extrakt (eller kokosessens) droppa i efter smak, jag hade en halv tsk extrakt ungefär.
 
Häll allt utom vanilj och extrakt i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten, vattnet får inte nå bunken. Vispa med elvisp i 7 min, smeten blir som en maräng fast segare och glansig när den är klar.
Ta av från värmen och vispa i vaniljfrön och extrakt.
Låt svalna.
 
Choklad sirap
2msk kokhett vatten
1msk kakao av god kvalitet
1 msk socker
Blanda allt i en kopp. 

ta en spritspåse och häll chokladsirapen längs med sidorna innan du fyller den med frostingen. Spritsa sedan ut på dina cupcakes och strö över rostade kokosflingor.