Sugar Coated -

Caramel Hi-Hat Cupcakes

| Postat i: Bakat
Hi hat cupcakes kan väl bäst beskrivas som en cupcake med en mumsmums ovanpå, en cupcake med extra allt ungefär. Vanligtvis gör man en White fluffy frosting till Hihat cupcakes (eller om man vill vara ännu latare kan man använda färdig marshmallowfluff på burk ) Här har jag prövat att göra en maräng med ljust muscovado socker istället, vilket gav det hela en härlig karamellton. Supergott. Själva cupcaksen är en "one bowl" som har börjat bli nästan det enda receptet jag använder till cupcakes, chokladiga, saftiga och lätta att göra, kan ju inte bli fel då! receptet har jag hittat översatt till svenska hos Louises spis
.
 
 
One-Bowl Chocolate Cupcakes
12 st
 
90 g vetemjöl (1½ dl)
135 g strösocker (1½ dl)
45 g kakao (1 dl)
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
30 g neutral olja (ca 0,3 dl)
90 g filmjölk eller yoghurt (1 dl)
90 g kaffe (0,9 dl)
1 stort ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluftsvärme). Sätt cupcakes formar i en cupcakeform.
Blanda samman samtliga torra ingredienser i en stor skål eller skål till en assistent. Blanda samman dem ordentligt, för säkerhets skull kan man sikta ner kakao samt mjöl för att
undvika klumpar.Tillsätt samtliga resterande ingredienser och vispa samman på medelhastighet ca 2 minuter.
 
Fördela smeten i cupcakes formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15-20. Försök att inte överbaka. De kommer att kännas lätt kladdiga men ändå ska en sticka komma ur torr. Så håll koll på kakorna mot slutet av gräddningstiden.
 
Ta ut cupcaksen ur ugnen när de är klara och låt dem svalna i muffinsplåten 5 minuter innan de flyttas över för att svalna helt på ett bakgaller.
 
Frosting
 
2,5 dl Ljust muscovadosocker eller farin socker
0,6 dl vatten (en halv deceliter + två tsk)
1 dl cornsyrup (man kan använda glykos också)
4 äggvitor
2 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljpulver
 
 
Häll socker, vatten och cornsyrup i en tjockbottnad hög kastrull och låt koka upp på medelhög värme. Låt massan koka tills den håller för trådprov (112-116 grader) ca 10 min. Ta av kastrullen från plattan och vispa äggvitorna till fast skum. Häll sedan sockerlagen i en tunn stråle ner i marängsmeten medans du vispar på medelhastighet, här underlättar det med en köksmaskin eller elvisp med stativ, eller be någon annan hälla medans du vispar. När all sockerlag är tillsatt vispa upp marängen på hög hastighet till en fluffig massa,, det går rätt fort och plötsligt står du där med en kolasmakande drömgod marängsmet.
 
Montering
 
300 gram mörk choklad
 
Använd en spritspåse med rundtyll och fyll den med marängsmeten. Spritsa dina cupcakes och låt dom stå kallt i kylen en stund.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i micro.
Ta ut cupcaksen från kylen och doppa ner marängtopparna i den smälta chokladen, ringla över mer choklad om det behövs.
 
 
 
 
 
P.s Det blir marängsmet över, den är god att äta med sked och jättegod att smaksätta med lite lakritssirap.. Den tar slut så väldigt fort bara ;)