Sugar Coated -

Mjuk kokos och Nutellakaka -Coconut Nutella pound cake

| Postat i: desserter
Om det är något som får mig att tänka på sol och varma sandstränder så är det kokos. Kan tänka mig att det har med att göra att någon gång på 80 talet när jag var liten var det väldigt inne att smörja in sig med någon kladdig brun olja, som dock doftade ljuvligt och som lovade en superbränna på nolltid. Jag älskade den doften och förknippar kokos med sommar. Förra sommaren åt jag också den mest fantastiska kokosglass jag någonsin smakat i Italien och bara det minnet får mig att vilja sätta mig på ett plan tillbaka till Bologna...
 Nu smakar inte denna kaka alls som någon kladdig sol olja så klart eller som en svalkande glass heller för den delen men däremot är det en ljuvligt saftig sommarkaka som förgylls av nuttella swirls, nutella frosting och rostade kokosflarn. Den smakar fantastiskt gott ihop med några svenska jordgubbar och en klick grädde. Inuti är kakan vackert randig utav nutellan önskade att jag hunnit få en bild på detta men det klassas tydligen som ohyfsat att skära upp kakan innan gästerna kommer så ni får helt enkelt testa själva!
 
 
 
 
175 g, mjukt smör
175 ml, kokosmjölk (rumsvarm)
300g, socker
1 tsk vaniljpulver
3  ekologiska ägg (rumsvarma)
6 msk kokos 
225 g mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
120 gram nutella
 
Värm ugnen till 175 grader
Vispa smöret mjukt och fluffigt tillsammans med sockret. Vispa i äggen ett i taget, tillsätt varje ägg efter att det föregående har mixats in väl i smeten.
Vispa i kokosmjölken.
I en skål sikta ihop vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner detta i äggsmeten tillsammans med kokosflingorna.
Smöra och mjöla en sockerkaksform och häll i 3/4 del av smeten.
Värm nutellan snabbt så att den blir flytande. Ringla nutellan över sockerkakssmeten och häll sedan över resternade smet. Dra lätt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
Grädda ca 30-45 minuter tills en provsticka kommer ut torr.
 
Topping till kakan 
100 gram mörk choklad
120 gram nutella
1 dl rostade kokosflakes
 
Smält nutella ihop med mörk choklad. Ringla detta över kakan när den svalnat och strö sedan över kokosflaksen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Coconut nutella pound cake
175 g, soft butter
175 ml, coconutmilk
300g, sugar
1 tsp vanila extract
3 eggs 
6 tbsp dessicated coconut 
225 g all purpose flour
1 1/2 tsp bakingpowder
1/2 tsp salt
120 gram nutella
 
Heat oven to 300 f
Butter and flour a loaf pan and set aside.
With an electric mixer, cream the butter and sugar until pale and fluffy.
Add the eggs, one at a time, beating well after each addition.
Sift the flour with the salt and baking powder.And then add the dessicated coconut.
Add the flour mixture to the butter mixture, alternating with the milk and vanilla. Stir only until thoroughly blended.
Pour 3/4 of the batter into a prepared pan. 
Heat the nutella slightly so it gets runny and soft. Drizzle the nutella into the pan and then add the rest of the batter. Swirl gently with a fork to marble the batter.
Bake for about 30-45 minutes or until a cake tester comes out clean. Let cool.
 
Frosting
 
100 grams of semisweet chocolate chips
120 grams of nutella
1/2 cup of large roasted coconut flakes
 
Melt the chocolate together with the nutella. Poor over the cooled cake and then add the coconut flakes.