Hemmagjord Snickers glass

| Postat i: choklad, desserter, dulce de leche, glass, pampas deli
Okej vi kan väl stanna där ett tag. Snickers mmmmm Glass mmmmm. Lägg till ett par fler mmmm från dulce de leche kola, mjölkchoklad, len krämig glass gjord på mascarpone och jordnötssmör ( can i hear a double mmmm) mjölkchoklad och sist men inte minst knapriga salta jordnötter. 

Pampas deli har nu kommit ut med en dulce de leche som passar extra bra för glasstillverkning och detta var jag ju så klart tvungen att testa så fort jag hade burken i mina händer! Eftersom jag inte (fortfarande, börjar bli dags att ta saken i egna händer är nu eftersom ingen förstår mina vinkar kring jul, födelsedagar och andra viktiga dagar.. Kanske kan hålla tummarna lagom till mors dag?) äger någon glassmaskin så letar jag ständigt efter alternativ till att få till en krämig glass med rätt konsistens. Glasssmet med ägg i tycker jag att man behöver ha glassmaskin för att få till riktigt bra, har länge funderat på att pröva att göra glass med mascarpone i och måste säga att resultatet blev riktigt bra. Som ni kanske redan förstår är detta långt ifrån något nyttigt, men med tanke på slutresultatet så är det värt varenda liten kalori. Sallad.. Det kan jag äta någon annan dag!

 


Till 6 pinnglassar ( på bilderna syns dock bara 4.. övriga två användes som muta vid fotografering av fotografen så hon kunde få lite lugn och ro från de glass hungriga gamarna (läs barnen) )
 
1,5 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl jordnötssmör
1 nypa flingsalt
1 dl pampas deli dulce de leche för glass
125 gram mascarpone
+Lite mer ddl att ringla i glassen
 
100 gram mjölkchoklad, smält
0,5 dl salta jordnötter, finhackade
 
Värm mjölk och jordnötssmör tills jordnötssmöret smält. Låt det stå tills det har svalnat och häll i grädden och en nypa flingsalt.
 
Rör ut mascarponen med dulce de lechen. Häll gräddblandningen över och blanda allt till en jämn smet.
 
Fyll upp i glassformar till hälften i varje och droppa i lite mer dulce de leche, fyll på med resterande glasssmet och ställ i frysen 30 min. Ta ur och tryck fast valfri pinne, jag har använt vanliga små teskedar.
 
Doppa formarna hastigt i hett vatten så går det lättare att få ur dom ur formarna.
Doppa varje glass  först i smält choklad och sedan i jordnötshacket.
 
Sen är det bara att äta och njuta rejält. Får jag ett sista MMmmmmmm på det.. mmmmmmm!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag blev tvungen att torka av tangenterna på datorn efter att ha läst receptet. YUMMI!!!!

Det här ska jag prova till helgen!

(grymma bilder!!)

Svar: Tack snälla <3 !Ja testa dom, dom är farligt goda, berätta gärna vad du tyckte om dom sen
// Malin
Malin Dahlstrom

Meen guuuud så gott de här låter! Måste köpa en glassform och göra mig ett gäng :)

Svar: Ja gör det :) Men måste varna om att dom är totalt beroende framkallande.. Funderaded tillochmed på att skippa middagen helt och äta TVÅ st ;) haha.. Jag älskar glass!
Malin Dahlstrom

Ser gott ut :D

Svar: Tack, det var det ;)
Malin Dahlstrom

Men herre vad gott det där såg ut då!!

http://linneahentschel.blogspot.se/

Svar: Tack :) Det här var nog det godaste jag någonsinn gjort :)
Malin Dahlstrom

seriöst.... gud va gotttttttttttttt! ... åååh.. måste testa detta ASAP!

E

Åhhh, mums! :D

Svar: Tack :) Precis vad min son med sa när han fick en haha!// Malin
Malin Dahlstrom

Ser fantastiskt GOTT ut, måste testas! :)

Svar: Tack! Den här var det godaste av allt tror jag tycker absolut att måste testa :)
Malin Dahlstrom

Heeej Malin!

VAR kan man köpa denna typ av glassformar?! Jag har kollat ca 1000 hemsidor och några butiker men hittar inte några som har den här formen... Jag har snurrat in helt på boozepops hehe ;) Hoppas du har en superfin semester, kram <3

Svar: Hej vännen!Jag hittade mina förra året på Åhlens. Vet att det finns liknande från RICE på Kök etcetera som ligger på kungstorget om Åhlens inte har.
Annars får du kolla på panduro och bagaren och kocken :)
Frysta pina colada pops e mums btw ;)
Kram <3
Malin Dahlstrom




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: